Wijnen

Witte wijnen:

Johanniter Cuvee
Pinot Gris
Pinot Blanc

Rode Wijn:
Monarch
Pinot Noir (vanaf 2021)

Beschrijvingen van de wijnen:

Johanniter Cuvee

Deze wijn is een assemblage van de Johanniter en de Solaris-druif. De wijn heeft een natuurlike frisheid die goed te vergelijken is met Sauvignon Blanc.  U kunt deze wijn prima drinken als aperitief en de wijn combineert goed met o.a. salades, mosselen, oesters,  een gevarieerde kaasschotel, pasta’s of asperges.

Pinot Gris Wit

De Pinot Gris is een droge fruitige volle witte wijn gemaakt van de Pinot Gris-druif. Deze wijn combineert prima met (geroosterd) wit vlees, gebakken vis, visgerechten met room, pasta’s en salades.

Pinot Blanc

Deze druif is in 2018 voor de eerste keer geoogst. De Pinot Blanc is een droge fruitige witte wijn welke wij bij wijze van proef nu hebben laten rijpen op een eiken Bourgonge-vat. De uitwerking hiervan is bijzonder en zorgt voor een speciaal smaakpallet van abrikoos en een vleuje amandel.

Monarch

Zachte dieprode wijn met een lichte houttoets. Deze wijn is vooral lekker bij niet al te zware vleesgerechten en pasta’s. Vanaf oogst 2017 laten wij onze Monarch 16 maanden rijpen in eiken vaten en pas daarna gaan we deze wijn bottelen en verkopen. De aroma’s zijn kersenfruit, donkere chocolade en een vleugje koffie.

Pinot Noir

Deze druif zal voor de eerste keer in 2019 worden geoogst en zal in 2021 in ons verkoopgamma zitten. Voor deze druif weten we nog niet precies of we deze apart gaan bottelen of dat we de wijn gaan assembleren met onze Monarch-wijn. Deze beslissing nemen we ergens in de loop van 2020.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.