Vinificatie

Vinificatie

Alle wijnen worden in ’t Biezenhof volledig zelfstandig geproduceerd. Na de pluk worden de druiven ontsteeld en gekneusd. Daarna worden de witte druiven geperst om het sap vervolgens te laten gisten in speciale vaten. De ruimte waar de gisting wordt doorgevoerd is zodanig ingericht dat de temperatuur zoveel mogelijk constant laag blijft wat voor witte wijn heel belangrijk is. Voor de rode wijn worden de blauwe gekneusde druiven vergist in een ruimte waar de temperatuur bewust wat hoger wordt gehouden. Wij gebruiken tijdens en na de gisting geen enkel product wat niet strikt noodzakelijk is in wijn. Dat zorgt voor een eerlijk product in uw glas, wijn wijn en nog eens wijn……..

Na de gisting kan de wijn dan gaan rusten in RVS-vaten en is het de nobele taak van de wijnmaker om zijn wijn regelmatig te controleren door te proeven en te ruiken.

Na ongeveer 8 maanden gaat de witte wijn dan in flessen. De rode wijn wordt dan overgeheveld naar houten vaten om nog geruime tijd verder te rijpen.

Alle gebottelde flessen worden dan voorzien van etiketten en een mooie capsule rond de kurk. Alle flessen van wijngaard ’t Biezenhof zijn voorzien van de traditionele kurk ter afsluiting van de fles. Alhoewel de schroefdop steeds vaker te zien is bij wijnflessen kiezen wij toch voor de charme en klasse van echte kurk.

Vervolgens gaan de etiketten er op. Het ontwerp van het etiket is het schilderij “Dansende Vrouwen” van de Belgische kunstenares Bea Vandendriessche. In het tabblad Links vindt u een link naar haar website waar u nog meer mooie schilderijen van haar kunt bewonderen. Onze dank aan Bea is groot dat wij dit schilderij mochten gebruiken voor ons etiket.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.