Happen en Stappen

In de voetsporen van de romeinen – wandelroute

In samenwerking met de organisatie Happen en Stappen hebben wij in ons eigen gebied een leuke wandelroute van 14 km ontwikkeld.

Nergens in Zeeland ademt het zo naar grens als in Eede. Lopen door het prachtige krekengebied rond Aardenburg langs kleine rustige polderweggetjes omringd door authentieke natuurlandschappen. Aardenburg is de oudste stad van Zeeland en ligt in West Zeeuws-Vlaanderen. Tijdens de vele opgravingen zijn vooral overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden. Stap daarom in de voetsporen van echte Romeinen in deze spannende omgeving…

Happen en Stappen: 3 gangen, 2 restaurants, 1 mooie omgeving
Bij Happen en Stappen bepaalt u zelf of u het ochtendarrangement (€21,95 p.p.) of het middagarrangement (€27,95 p.p.) wilt boeken. U kunt bij het ochtendarrangement kiezen voor een starttijd van 10.00, 10.30 of 11.00 uur en voor het middagarrangement kunt u kiezen voor een starttijd van 12.30, 13.00 of 13.30 uur. Bij het startpunt ontvangt u een routebeschrijving, welke u aan het einde van de dag ook weer hier inlevert.

Start bij Restaurant De In den Wijngaard in Aardenburg
Uw Happen en Stappen dagje ziet er als volgt uit:
– Start met een lekker kopje koffie/thee met gebak bij In den Wijngaard
– Vervolgens wandelt u verder naar Wijngaard ‘t Biezenhof voor een smakelijk soepje.
– Daarna wandelt u terug naar In den Wijngaard waar u een lekker lunchgerecht (bij het ochtendarrangement) of een heerlijk hoofdgerecht (bij het middagarrangement) geserveerd krijgt.

Wijngaard
Al slingerend door het buurtschap de Biezen komt u zelfs bij een heuse wijngaard terecht. In wijngaard ’t Biezenhof worden (h)eerlijke wijnen gemaakt op een duurzame wijze.

Aardenburg, de oudste stad van Zeeland
Terwijl u steeds speelt met de landsgrenzen en allerlei dorpjes aandoet komt u tevens aan in Aardenburg, de oudste stad van Zeeland. Zo’n 8000 jaar geleden woonden op deze plek al mensen. Tijdens de vele opgravingen zijn vooral overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden. In Aardenburg komt u o.a. langs de Sint Baafskerk. Deze kerk is de enige kerk in Scheldegotiek in Nederland en wordt tot de topmonumenten van ons land gerekend. Ben je ‘s avonds in de stad, dan hoor je de papklok luiden. Vroeger gingen dan de stadspoorten dicht. Nu hoef je je niet meer te haasten, de middeleeuwse Kaaipoort blijft altijd open.

Inschrijven via deze link: 

 In de voetsporen van de Romeinen

Links naar deelnemende stops:

Wijngaard ‘t Biezenhof

Restaurant In den Wijngaard Aardenburg

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.