Zeker Zeeuws Certificaat

keurmerk-zeker-zeeuwd62e2f

Op 17 maart 2016 hebben wij het Certificaat Zeker Zeeuws Streekproduct mogen ontvangen uit hande van de gedeputeerde van de Provincie Zeeland, de heer Jo-Annes de Bat. Samen met nog een aantal ondernemers mochten wij dit certificaat in ontvangst nemen omdat wij ons product volledige met eigen middelen en met producten van Zeeuwse bodem voortbrengen en dit op een duurzame wijze. Dit certificaat sluit goed aan bij onze visie van wijn produceren en we waren dan ook heel trots toen we te horen kregen dat we door de selectiecriteria hiervoor waren gekomen en dat we dit certificaat officieel op ons etiket mogen dragen.

20160317_201227

Informatie over het Zeker Zeeuws Certificaat:

De betrokkenheid bij de eigen streek en de vraag naar duurzaam geproduceerde producten neemt toe. Ook toeristen willen tijdens een verblijf in Zeeland graag producten van de streek proeven, meenemen en beleven.

Zeker Zeeuws® streekproduct staat voor kwaliteitsproducten uit zee en van het land met een gegarandeerde herkomst. Producten met het streekkeurmerk Zeker Zeeuws® streekproduct zijn geteeld, gekweekt en geproduceerd door Zeeuwse ondernemers die echte smaak, zuiverheid en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Eerlijke en smaakvolle producten of diensten en gegarandeerd Zeker Zeeuws® streekproduct.
Om in aanmerking te komen voor het keurmerk Zeker Zeeuws® Streekproduct moet het product en/of de dienst voldoen aan de volgende eisen:

    1. er is een duidelijk omschreven productiegebied: de streek
    2. de grondstoffen zijn afkomstig uit de streek
    3. de be- en verwerking vindt plaats in de streek
    4. producten en grondstoffen worden op een maatschappelijk verantwoorde (duurzame) wijze geproduceerd

Na het doorlopen van de procedure wordt het keurmerk ‘Zeker Zeeuws Streekproduct ’ toegekend aan producten die voldoen aan alle bovenstaande eisen. De Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) waarborgt de naleving van de gestelde eisen. Hiertoe wordt onafhankelijke controle georganiseerd.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.